top of page

Een verhaal over eigenwaarde om kinderen en jongeren sterker te maken

Onze stichting ondersteunt al meer dan tien jaar kinderen en jongeren die met complexe sociale of financiële uitdagingen kampen. Onlangs kwamen we samen met onze maatschappelijk werkers om onze successen te vieren en onze uitdagingen te bespreken. Tijdens dit gezellige samenzijn hebben we teruggekeken op het afgelopen jaar en zijn we tot de conclusie gekomen, dat onze grootste uitdaging bestaat in kinderen en jongeren te leren wat ze waard zijn en hun zelfwaardering te verbeteren.

 

Veel van de jonge mensen met wie wij werken, worstelen met een laag zelfbeeld en het vinden van hun plek in een groep waartoe ze zo graag willen behoren.

 

Haar vader vertelt haar het verhaal over eigenwaarden
Haar vader vertelt haar het verhaal over eigenwaarden

Als maatschappelijk werkers deelden we tips over hoe je een kind kunt ondersteunen bij het behouden van zijn eigenwaarde. Eén van mijn collega's deelde een prachtig verhaal dat haar vader haar ooit had verteld en dat haar inzicht gaf in het bepalen van haar eigenwaarde. Het is een eenvoudig maar praktisch verhaal, dat kinderen en jongeren kan inspireren om hun waarde te erkennen, in zelfvertrouwen te groeien en hun waarden hoog te houden.

 

Wil je meer lezen?

Abonneer je op mojo51.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

77 weergaven0 opmerkingen

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page