top of page

Inclusief onderwijs: tips en trucs

Inclusief onderwijs kan een uitdagend zijn om te implementeren, vanwege de diverse reeks aan talenten en beperkingen waar je mee te maken krijgen in de groep. Bijvoorbeeld, als het gaat om het onderwijzen aan kinderen met aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) of een stoornis in het autismespectrum (ASD), of kinderen uit verschillende culturen is het essentieel om te begrijpen, dat zij mogelijk een andere aanpak nodig hebben dan hun leeftijdsgenoten.


Inclusief onderwijs
Inclusief onderwijs

Deze kinderen hebben vaak moeite met concentreren en het verwerken van informatie, waardoor het voor hun moeilijker kan zijn om lessen te begrijpen en te onthouden. Het vinden van een balans bij het aanleren van nieuwe vaardigheden bij zoveel verschillen in de groep is een uitdaging.


Door een specifieke benadering te kiezen bij het lesgeven, kun je een inclusieve leeromgeving creëren, die alle kinderen helpt gedijen. Een praktische aanpak is het opnemen van beweging leren. Logisch want kinderen vinden van nature spelen en lichamelijke activiteit leuk om te doen. Door leren te combineren met beweging, kun je als onderwijzer meerdere doelen tegelijkertijd bereiken.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op mojo51.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

60 weergaven0 opmerkingen

Kommentare

Kommentare konnten nicht geladen werden
Es gab ein technisches Problem. Verbinde dich erneut oder aktualisiere die Seite.
bottom of page