top of page

Als je niets verandert, verandert er niets.

Zet je eerste stap naar verandering en zie hoe mooi het wordt.
Zet je eerste stap naar verandering en zie hoe mooi het wordt.

Dat is wat ikzelf een aantal jaren geleden dacht. In 2016 werd ik ziek. waardoor ik steeds minder kon praten. Het was nauwelijks mogelijk om mijn werk vol te houden, maar ik wilde niet toegeven. Voor mij golden de basis normen en waarden: kracht, doorzetten, niet opgeven, loyaliteit en trouw. Ik moest overwinnen.


Na een flink aantal jaar vechten werd het mij duidelijk. Ik moest veranderen. Het gevecht had mijn lichaam alleen maar meer uitgeput, dan goed gedaan. Dat ik iets moest veranderen was helder.


Op dat moment schoot de stress me om de oren. Het was een verwarrende tijd waarin het me niet lukt helder te denken, nieuwe plannen te maken. Ik deed van alles maar bereikte niets.


Er zat maar één ding op. Eerst tot rust komen.

De kunst van ontspanning in lastige situatie was de eerste verandering, die het mij mogelijk heeft gemaakt mijn leven weer vorm te geven naar een bestaan waar ik altijd al naar verlangt had en dus beter bij me past.


Dat klinkt heel logisch, maar als ik het tegen mensen zeg, kijken zij mij verbaast aan.. Toch is het een waarheid als een koe. Wil je meer klanten in je bedrijf, dan moet je de boer op en niet thuis zitten wachten. Wil je rustig je werk kunnen doen, dan lukt dat pas als jezelf rust mee brengt. Wil je gezond en fit zijn, dan moet je toch echt wel enkele ongezond gewoontes laten voor wat het is. En heb je het gevoel dat iedereen over je heen loopt, dan wordt het tijd dat je opkomt voor jezelf. Als jij niets verandert, verandert er niets.Verandering begint met leren je te ontspannen.

Ontspannen is niet een op zichzelf staand iets. Je hebt ontspanning nodig om betere beslissingen te maken, om de situatie goed te kunnen overzien, om eerst na te denken voor je handelt, om dingen te doen die moeilijk zijn, om wat dan ook vol te houden, om je lichaam en geest te verzorgen enz, enz, enz.


Nu kun je lid worden van de yogaclub, sportschool, meditatieklas, massages, sauna's e..d, Heerlijk en is zeker een aanrader, maar leer vooral jezelf tot rust brengen. Het geeft je onafhankelijkheid en meer ruimte en tijd.


Zet je eerste stap naar verandering en zie hoe mooi dat wordt.

Het Belang van Zelfontspanning: Waarom We Moeten Leren Ons Lichaam Tot Rust te Brengen

In dit artikel zullen we onderzoeken waarom zelfontspanning zo belangrijk is voor onze algehele gezondheid en welzijn en hoe het je leven verandert.


Jezelf tot rust kunnen brengen is een vorm van onafhankelijkheid en Empowerment

Het vermogen om ons eigen lichaam tot rust te brengen geeft ons een gevoel van onafhankelijkheid en empowerment. In plaats van afhankelijk te zijn van externe factoren voor ontspanning, hebben we de tools binnen handbereik om zelf rust en kalmte te cultiveren, waar en wanneer we maar willen. Dit stelt ons in staat om actief te zijn in het beheren van onze eigen gezondheid en welzijn.


Het effect van jezelf tot rust kunnen brengen is langduriger

Hoewel een massage of een saunabezoek directe ontspanning kunnen bieden, kunnen de effecten van korte duur zijn. Door te leren hoe we zelf ons lichaam tot rust kunnen brengen, kunnen we een duurzamer gevoel van ontspanning creëren dat langer aanhoudt, zelfs in stressvolle situaties. Dit draagt bij aan een betere veerkracht en stressbestendigheid op lange termijn.Zelfontspanning biedt aanzienlijke gezondheidsvoordelen.

Het regelmatig beoefenen van ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness kan helpen om de bloeddruk te verlagen, spierspanning te verminderen en het immuunsysteem te versterken. Dit kan op zijn beurt het risico op een breed scala aan gezondheidsproblemen verminderen, waaronder hartaandoeningen, spijsverteringsproblemen en psychische aandoeningen.


Niet onbelangrijk! Het is kostenbesparend

Het regelmatig bezoeken van masseurs of sauna's kan op lange termijn kostbaar zijn. Door zelfontspanningstechnieken te leren kunnen we geld besparen terwijl we nog steeds profiteren van de voordelen van ontspanning. Bovendien zijn veel zelfontspanningstechnieken gratis en kunnen ze overal worden toegepast, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen van alle achtergronden en financiële situaties.


Wil je ook in jezelf investeren, dan kan dat door mee te doen met: Momentje voor Jezelf.

Tijdens deze ochtend of middag leer je simpele oefeningen uit de Tai Chi, acupressuur en actieve ontspanningsoefeningen, die je makkelijke thuis kunt doen (of eventueel met je vrienden of familie). Het eerst komende Momentje is op 25 mei aanstaande. Kijk op de site voor meer informatie: https://www.mojo51.nl/momentjevoorjezelf.

Voor mensen die doof, slechthorend of -sprekend zijn, kun je op de volgende pagina terecht https://www.mojo51.nl/momentjevoorjezelfdshEn uiteindelijk draagt zelfontspanning bij aan een verbeterde levenskwaliteit.

Het stelt ons in staat om stress te verminderen, ons emotionele welzijn te verbeteren en beter om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Door de controle te hebben over onze eigen ontspanning, kunnen we een dieper gevoel van tevredenheid, vreugde en voldoening ervaren.


Door jezelf de vaardigheden aan te leren om je eigen lichaam tot rust te brengen, investeer je in je eigen gezondheid en creëren je de mogelijkheid voor een meer gebalanceerd en vervuld leven. Je zult zien, dat als je iets verandert; er werkelijk iets verandert.


En leer dat niet alleen jezelf, maar ook je kinderen, je geliefde en je naasten.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page