top of page

"De Stille Storm: Een Idee voor Ouders van Gevoelige Kinderen tijdens de Overweldigende Kerstvakantie"


Voor sommige kinderen is de kerstvakantie een kwestie van de tijd uitzitten
Voor sommige kinderen is de kerstvakantie een kwestie van de tijd uitzitten

Nog een paar dagen en dan is het Kerstvakantie. Velen van ons zien er naar uit. Gezelligheid, lekker samen eten, kerstkransjes, kadootjes en even niet werken of naar school. Maar wat de meesten van ons 'lekker vakantie' noemen, is voor sommige kinderen een week of twee op je tenen lopen en de tijd uitzitten, totdat school weer begint. Niet fijn die verplichte verstoring van het vertrouwde ritme. Misschien kan het ook anders? Een Idee voor Ouders van Gevoelige Kinderen tijdens de kerstvakantie.


Van alle schoolvakanties spant de kerstvakantie de kroon. De hele maand december hangt aan elkaar van hoge verwachtingen en stress. De aanloop naar Sinterklaas met het zetten van je schoen, aankomst van Sinterklaas, Sinterklaas op school en misschien wel pakjesavond thuis.


Na deze spannende tijd gaan we gelijk door naar de Kerst. Huiskamers worden ombouwt voor de kerstboom, ouders zijn druk met inkopen en het organiseren van 1ste en 2de Kerstdag. Wél of geen kadootjes, wat moeten we eten, gaan we Kerst met het gezin vieren of met de hele familie? De drukte, stress en gespannen sfeer, is overal duidelijk aanwezig en kan voor sommige kinderen verwarrend zijn. In dit soort gevallen hebben kinderen vaak twee keuzes:

1. mee in de stroom of

2. tegen werken met ruzie, boosheid en teleurstelling als gevolg.


Ik kan me nog goed herinneren, dat de Kerstvakantie, voor mij als ambulantwerker, een drukke tijd was. Zelfs ik was blij als de kinderen in januari weer gewoon naar school konden, terwijl het niet eens mijn eigen kinderen waren.


Na de zoveelste drukke Kerst wilde ik het anders aanpakken, maar hoe....? Uiteindelijk vond ik een manier in de zomer van 2015.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op mojo51.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

133 weergaven0 opmerkingen

Комментарии

Не удалось загрузить комментарии
Похоже, возникла техническая проблема. Заново подключитесь к интернету или обновите страницу.
bottom of page