top of page
AdobeStock_108656245.jpeg

Voor begeleiders, verzorgers en coaches, die kinderen, willen voorbereiden op een goede plek in de samenleving.

zorg

Bewegend en spelend leren

"Stoeikruimels: Bewegend naar Emotionele en Sociale Groei!"

Als begeleider, coach, verzorger ben je altijd opzoek naar de beste manier om kinderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het is niet altijd makkelijk om kinderen mee te laten bewegen in een richting, die voor hun de beste kansen biedt. 

Maak het je dan makkelijk met een manier, die alle kinderen leuk vinden. Stoeikruimels biedt een leuke, speelse en leerzame manier om het kind te ondersteunen zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn toekomst.

Het is wetenschappelijk onderzocht dat kinderen makkelijker en meer open staan om te leren als ze spelen, bewegen en lol hebben.  Van lekker bezig zijn word je blij, nieuwsgierigheid maakt leergierig en door te bewegen gaan je spier- en hersentonus omhoog. Precies de staat van zijn waarbij het kind relaxt alles tot zich neemt wat hem verder helpt. Super fijn voor het kind, maar ook voor jou.

Met stoeikruimels heb je 3 vliegen in 1 klap

 1. Stoeikruimels is een begeleidingsvorm,  die gericht is op het bevorderen van de emotionele, sociale en psychologische ontwikkeling van het kind door middel van beweging en lichaamservaring. Het doel is om problemen op het gebied van motoriek, emoties, gedrag of communicatie aan te pakken en te verbeteren.

 2. Het stimuleert actieve participatie van de leerlingen in plaats van passieve informatieverwerking. 

 3. Kinderen vinden het leuk en vertonen minder weerstand als ze lekker bezig zijn en kunnen zich langer focussen.

Bewegend en spelend leren

Lekker sporten en spelen is een van de manieren om kinderen op een leuke en makkelijke manier iets te leren. Het is bewezen dat stil zitten en concentreren niet de enige manier is om iets aan te leren. Veel kinderen hebben juist de behoefte aan beweging om hun hersenpan te stimuleren. De wereld van bewegend leren is daarom voor hun een verademing. Daarnaast zitten kinderen tegenwoordig erg veel en is het gezond om lekker te bewegen. Uiteindelijk zijn lichaam en brein in één kind verenigd en zijn ze het nuttigst als ze samenwerken. Dit kan met de stoeikruimelmethode.

Stoeikruimels is vrijheid

Stoeikruimels kun je echt overal geven. Je hebt er geen of weinig materialen voor nodig. Ook qua budget hoef je je geen zorgen te maken. Met papier, plakband en stiften kom je een heel eind. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind met stoelen, tafel, planten e.d. Stoeikruimels kan buiten en binnen en is op elke leeftijd af te stemmen. En misschien het belangrijkste punt: je kunt kinderen op hun eigen niveau en binnen hun eigen mogelijkheden de dingen leren die ze op dat moment zo hard nodig hebben.

11 jaar stoeikruimels

“Stoeikruimels: Een beproefde methode om kinderen samen te laten bewegen, interacteren én ontspannen. Bij de kwetsbare asielzoekerskinderen heb ik mooie resultaten gezien en hoorde ik altijd enthousiaste reacties na deelname.”

Atty Bening 

Jeugdverpleegkundige, werkzaam op een AZC

Voorbeelden

Nieuwsgierig geworden?

Dan zijn er twee opties

Het boek bied je

 • bewegingslessen die zonder veel voorbereidingen gegeven kunnen worden, zodat je 100% met de kinderen bezig kunt zijn.

​​

 • leuke lessen, die je direct kunt inzetten, zodat kinderen spelenderwijs leren.

​​

 • lessen waar kinderen veel lol kunnen maken, zodat ze met plezier naar jouw lessen gaan.

​​

 • een praktische invulling van de les, zonder saaie theorie.

​​

 • een manier kinderen te inspireren i.p.v. te motiveren.

​​

 • het geven van lessen in een groep, zodat je niet elk kind apart hoeft te zien en de kinderen gelijk praktisch met de vaardigheid aan de slag kunnen

In een gesprek

 • kunnen we kijken of stoeikruimels past in wat je graag wil bereiken met kinderen.

​​

 • Kunnen we uitleg geven over stoeikruimels individueel en/of groep.

 • Kunnen we inzicht geven wat je nodig hebt om het te geven

​​

 • Kunnen we uitleg geven over het les aanbod dat we hebben.

​​

 • Zullen we vertellen over de ervaringen van anderen, die deze methode omarmen.

Allemaal om jou zo goed mogelijk een idee te geven wat je kan bereiken met deze methode, zodat je een goede beslissing kan nemen om je meer te verdiepen.

bottom of page