top of page

De stoeikruimelmethode

Met kinderen werken is een roeping

En hoe frustrerend is het dan, dat jij als vrijwilliger of professional in de jeugdzorg of onderwijs alles voor het kind wil doen om het goed voor te bereiden op de samenleving en er dan geen geld, tijd en middelen zijn. Het kind wil, de ouders geven toestemming en jij ben er helemaal klaar voor, maar je staat met lege handen. Al 30 jaar werken wij in deze sector en we snappen precies wat je voelt. Je hebt een tool nodig waarbij je op een eenvoudige manier kinderen sociale, cognitieve en motorische vaardigheden kan aanleren, zonder dat het veel geld en middelen kost.

Advertentie pic janfebr 2023.png

Drie vliegen in één klap

Dan heb je een tool nodig die 3 componenten bevat:

 1. waarmee jij het kind op een leuke en speelse manier sociale, cognitieve en motorische vaardigheden kan aanleren  bij kinderen in de leeftijdsgroep van 4 t/m 12 jaar én

 2. dat nauwelijks iets kosten en je weinig middelen nodig hebt én

 3. flexibel inzetbaar is.

Stoeikruimels kun je aan alle kinderen geven. Natuurlijk moet je het dan aan de doelgroep aan te passen. Dit is eenvoudig te realiseren.​

291605189_5309025345829433_1930560635881075576_n.jpg

Euh..? Maar hoe dan?

Lekker sporten en spelen is een van de manieren om kinderen op een leuke en makkelijke manier iets te leren. Het is bewezen dat stil zitten en concentreren niet de enige manier is om iets aan te leren. Veel kinderen hebben juist de behoefte aan beweging om hun hersenpan te stimuleren. De wereld van bewegend leren is daarom voor hun een verademing. Daarnaast zitten kinderen tegenwoordig erg veel en is het gezond om lekker te bewegen. Uiteindelijk zijn lichaam en brein in één kind verenigd en zijn ze het nuttigst als ze samenwerken. Dit kan met de stoeikruimelmethode.

Wat als ik dit kinderen wil bieden?

Dan maak je veel kinderen enorm blij en geef je hun de kans hun vaardigheden uit te breiden of bij te spijkeren, zodat ze zo meteen volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Er zijn twee optie, die apart verkrijgbaar zijn of kunt combineren:

Het boek bied je

 • bewegingslessen die zonder veel voorbereidingen gegeven kunnen worden, zodat je 100% met de kinderen bezig kan zijn.

​​

 • leuke lessen, die je direct kunt inzetten, zodat kinderen spelenderwijs leren.

​​

 • lessen waar kinderen veel lol kunnen maken, zodat ze met plezier naar jouw lessen gaan.

​​

 • een praktische invulling van de les, zonder saaie theorie.

​​

 • een manier kinderen te inspireren i.p.v. te motiveren.

​​

 • het geven van lessen in een groep, zodat je niet elk kind apart hoeft te zien en de kinderen gelijk praktisch met de vaardigheid aan de slag kunnen

De cursus helpt je aan

 

 • Inzicht in het leerproces van het kind. Dit helpt je in te schatten wat het kind nodig heeft om vaardigheden aan te leren.

 • Verschillende manieren om sturing te geven aan het leerproces van het kind, zodat  elk kind nieuwe dingen zal leren.

​​

 • De mogelijkheid om kinderen te inspireren tot nieuw gedrag in plaats van te motiveren, zodat ze het zelf willen leren i.p.v. jouw motivatie om iets te veranderen.

​​

 • Begeleiding bij het samenstellen van de lessen, zodat je makkelijk je lessen op je klas of het doel van de les kan aanpassen.

 • De tools om lessen te geven, waarin jij en de kinderen veel spelenderwijs veel leren en lol zullen maken.

​​

 • Praktische voorbeelden en oefeningen, zodat jij direct aan de slag kan met het trainen van de kinderen.

 • Een leuke manier om meer kinderen in één uur sociale vaardigheden aan te leren.

Wat als je het niet doet?

Eigenlijk mis je dan een kans voor het kind en voor jezelf. Het boek en de bewegingslessen kosten je nauwelijks geld en middelen. Het enige wat het je kost is energie, maar dat zal het kind ruimschoots aan je terug betalen. De kosten van de cursus zijn inderdaad meer, maar wat je er voor krijgt is het 3 dubbele waard. Je krijgt in 12 weken de kennis, die je het liefst op je opleiding had gehad, maar daar ontbrak. Je krijgt niet alleen theorie, maar ook allerlei praktijk voorbeelden, live sessie waar je ons het hemd van het lijf mag vragen en waar we onze 30 jaar ervaring met je delen. En dat alles doen we zodat de kinderen waar jij mee werkt het beste uit zichzelf kunnen halen.

bottom of page