Stoeikruimel verdiepingscursus

Het stoeikruimels product bestaat uit twee module.

 • Het bewegendleren en

 • de methode

Het onderdeel bewegendleren is niet los te koppelen van de methode. Beide staan beschreven in het boek de stoeikruimelmethode.​

Waarom de cursus

Wil je graag meer, dan is er de verdiepingscursus. Hierbij krijg je niet alleen handvatten om de bewegingsles op te zetten, maar ook om de methode te gebruiken buiten de les. Bijv.: bij de individuele begeleiding van kinderen of het door te voeren als methode in gezinnen, organisatie of instelling waar je werkt. Want uiteindelijk is er maar één doel: kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst en daarvoor hebben ze sociale, cognitieve en motorische vaardigheden nodig. Er worden veel onderwerpen besproken. Om je een indruk te geven hier een paar voorbeelden:

 • Leercurve van de mens en hoe deze kennis helpend is bij het aanleren van nieuwe vaardigheden

 • Belang van lichaamswerk

 • Hoe leer je een taak of vaardigheid aan. Waarom lukt dit niet of juist wel.

 • Herkennen van de staat van zijn van het kind en wat kan je met deze kennis.

 • Overzicht houden over doelstellingen

 • Groepsdynamica en nog veel meer..

De verdiepingscurcus bevat:

 • 12 of 8 weken theorie 

 • Het boek De stoeikruimelmethode en daarmee toegang tot materialen voor de les en voorbeeld videos

 • Het werkboek

 • 3 of 2 live sessies om ons het hemd van het lijf te vragen

 • Twee lessen om een om een video van je eigen stoeikruimelles op te nemen en te laten beoordelen, indien je de verdiepingsmodule of bewegingsmodule hebt gekozen.

 • Het stoeikruimel t-shirt, zodat kinderen je direct herkennen

 • De verplichte toets voor het behalen van de punten voor je SKJ certificeren is het inleveren van het werkboek en het videootje van je eigen les. De aanvraag voor verlenging van de SKJ certificering is nog in behandeling. Zodra we hiervan de uitslag weten, zullen we dat op de site kenbaar maken. 

Verdiepingsmodule

De model bevat 3 aspecten:

1. Theorie

2. Bewegingsmodule

3. Stoeikruimels buiten de les

 

Elke week krijg je een les. De totale cursus is in 3 x 4 lessen opgebouwd, waarbij je in de bovengenoemde thema's werkt. Aanvullend is de live sessie per thema. Volg je de cursus voor je Skj certicifering dan is het inleveren van het werkboek en de beoordeling van de video van je eigen les onderdeel van de toets.

Studiebelasting: 27 uur

Kosten: 849 euro

Theorie

De module bevat 2 aspecten:

1. Theorie

2. Toepassen van stoeikruimelmethode buiten de les.

Ook bij deze cursus krijg je iedere week toegang tot een les van de bovengenoemde thema's. De totale cursus is in 2x4 lessen opgebouwd. Aanvullend zijn er 2 live sessies waar je ons het hemd van het lijf kan vragen.

Studiebelasting: 14 uur

Kosten 349 euro

Bewegingsmodule

De module bevat 2 aspecten:

1. Theorie

2. Toepassen van de stoeikruimelmethode tijdens een bewegingsles.

Ook bij deze cursus krijg je iedere week toegang tot een les van de bovengenoemde thema's. De totale cursus is in 2x4 lessen opgebouwd. Aanvullend zijn er 2 live sessies waar je ons het hemd van het lijf kan vragen. Daarnaast is de mogelijkheid om een video in te leveren van je eigen les en deze te laten beoordelen.

Studiebelasting: 16 uur.

Kosten 499 euro

 

 
AdobeStock_276486738.jpeg
De stoeikruimelmethode

Mojo 51 weet als geen ander dat jij als leraar, coach en/of begeleider kinderen goed wil voorbereiden op de toekomst. Het aanleren van sociale vaardigheden hoort daarbij.

 

Lesprogramma's zitten vol. Er moet in weinig tijd veel geleerd worden. Druk, druk, druk! Het is een race tegen de klok. Voordat je het weet, is de tijd voorbij en het is soms lastig budget te krijgen voor leuke activiteiten. Dat is frustrerend. 

De stoeikuimelmethode kan je daar bij ondersteunen. Het biedt 3 dingen in 1.

 

Stoeikruimellessen zijn bewegingslessen waar jij de kinderen op een veilige, leuke en speelse manier allerlei sociale, motorische en cognitieve vaardigheden kan aanleren.

 

Mojo51 heeft al 11 jaar de stoeikruimelmethode in vele instellingen gegeven. Binnenkort komt de stoeikruimelmethode ook in boekvorm uit, zodat jij ook deze manier van lesgeven kan leren. Het boek is voor leraren/coaches/begeleiders van kinderen van 4 t/m 6 jaar en bevat de theorie en 40 compleet voorbereide lessen.

Wil je meer info over het boek en de cursus die je kunt volgen om een stoeikruimelles op te zetten? Vul dan het formulier in en geef ons

toestemming om je op de hoogte te brengen.

Ook in drukke periode wil je als leraar/coach en/of begeleider het beste aan de kinderen bieden. Daarom:

 

 1. bevat het boek 40 voorbereide lessen met ieder 10 oefeningen.

 2. geeft het boek je allerlei handvatten om de les zo goed mogelijk te laten verlopen.

 3. is de methode een hele positieve manier van leren.

 4. hebben de lessen weinig voorbereidingstijd nodig.

 5. kunnen de lessen op elk moment en in bijna alle omstandigheden gegeven worden.

 6. zijn er weinig materialen nodig.

 7. zijn de lessen op allerlei niveaus te geven.

 

Zodat jij en de kinderen optimaal kunnen leren, genieten en spelen.

AdobeStock_276486738.jpeg

Vul daarom hieronder het formulier in voor meer informatie over het boek. 

"Ik heb zelf mogen ondervinden wat de Stoeikruimelmethode oplevert, maar ook anderen mogen opleiden tot  ‘Opperstoeikruimel’. Op beide ervaringen kijk ik ontzettend positief terug. Het boek is een aanrader voor iedereen, die op een veilige en leuke manier wil werken aan de sociale vaardigheden van jonge kinderen."

 

Sanne Tubbing

Docent Lichamelijk opvoeding en Judoka

“Stoeikruimels: Een beproefde methode om kinderen samen te laten bewegen, interacteren én ontspannen. Bij de kwetsbare asielzoekerskinderen heb ik mooie resultaten gezien en hoorde ik altijd enthousiaste reacties na deelname.”

Atty Bening 

Jeugdverpleegkundige, werkzaam op een AZC