top of page

Zelf je lichaam tot rust te brengen, is de Oplossing voor Chronische Stress en Onrust

onrust, rust, ontspanning, lichaam tot rust brengen
Momentje voor Jezelf, leer je lichaam tot rust te brengen

De goodie bags zijn er klaar voor! Leuk, maar daar doe je het natuurlijk niet voor. Eén Momentje voor Jezelf. Lekker een middag of ochtend relaxen.

Ik snap wel, dat je daar geen tijd voor hebt.


Toch raad ik het je aan. Het is dé oplossing voor chronische stress en onrust, want je leert deze dag hoe jezelf je lichaam tot rust kan brengen.


Onlangs heb ik een privé Momentje voor Jezelf gegeven aan iemand, die op een zakelijke manier bij onze stichting betrokken is. Ze wilde graag met de groepssessie mee doen, maar had de komende tijd geen mogelijkheid. Toch wilde ze weten hoe ze haar lichaam zelf tot rust kan brengen. Ik was in eerste instantie een beetje verbaasd, omdat ze er flink op los yogaat, sport en er een gezonde levensstijl op na houdt.


Ik heb haar naar huis laten gaan zonder iets te doen.

Voordat ik een privé sessie met iemand doe, wil ik graag weten waarom iemand dit wil.

Ze vertelde me: "Ik krijg het leven niet voor niets. Ik ben ambitieus, wil er zijn voor mijn kinderen en mijn partner, maar ook met vrienden leuke dingen doen. Dit houdt in, dat ik alleen maar loop te rennen en vliegen, want ik hou niet van half werk. Maar ik ben al een tijd zo moe, dus ik dacht oké meditatie klas, meer yoga, extra sport en er even uit met mijn partner en de kinderen. Rust in de tent. Het heeft helemaal niets opgelost! Ik ben nog steeds moe, ben snel geïrriteerd (vooral naar de kinderen) en merendeel van de dag denk ik: "Laat me toch eens met rust!"


Zo hebben we een tijdje zitten praten. Even je galspuien kan ook opluchten. Ik heb haar uitgelegd, dat als je chronisch last hebt van jezelf, je je levensstijl moet aanpassen. Door rust in te kopen in de vorm van allerlei yoga en meditatie klassen, sport en vakanties, kom je er blijkbaar niet. Ook niet als je nu met mij een Momentje voor Jezelf doet of een ontspanningsbehandeling ondergaat. Verander je niets in je leven, dan sla je de plank mis. Ze keek me teleurgesteld aan. Ik heb haar naar huis laten gaan zonder iets te doen en heb haar gevraagd er enkele dagen over na te denken.


Na 3 dagen appte ze mij Je zei, dat zelf leren je lichaam te ontspannen de eerste stap kan zijn. Daar wil ik deze week mee beginnen. Heb je nog ergens een gaatje in je agenda?

Natuurlijk is er altijd tijd en ruimte. We zijn aan de slag gegaan en na twee weken en 4 sessies vertelde zij mij het volgende resultaat:


  • Ik kan beter plannen (beter prioriteiten)

  • Ik kan beter mijn grenzen aangeven

  • Ik kan beter genieten van wat er om me heen gebeurt, ook als het een chaos is.

  • Ik kan beter relativeren

  • Ik hoeft niet meer voor iedereen leuk te zijn

  • Ik irriteer me minder aan de kinderen


Je levensstijl aanpassen kan alleen als je rust en overzicht hebt. Een onrustig lichaam, geeft signalen aan de hersenen om cortisol aan te maken, omdat het in een overlevingsmodus verkeerd, kan dit niet. Afgezien dat langdurig rondlopen met een te veel aan cortisol verwoestend voor je lichaam is, kan je in rust alles beter overzien. Je komt dan dichter bij jezelf.

De eerste stap is jezelf leren je lichaam tot rust te brengen.


Waarom?

Je hebt jezelf altijd bij de hand. Als je het zelf kan, heb je niemand nodig. Het maakt je onafhankelijk en vrij.

Met rust in de lijf, kun je beter denken, betere beslissingen maken, beter relativeren, beter opkomen voor jezelf, ben je zelfverzekerder, heb je meer overzicht en kun je beter kiezen voor wat voor jou belangrijk is. Zo bouw je een toekomst, die bij je past in plaats van dat je jouw toekomst laat bepalen door wat er om je heen gebeurd.


Ik gun iedereen een lekker leven en de rust om te werken aan zijn ontwikkeling.


Zet de eerste stap en leer jezelf tot rust te brengen.


Het eerst volgende Momentje voor Jezelf is 25 mei 2024. Kun je dan niet. Geen probleem. Er staat er al meer gepland.

https://www.mojo51.nl/momentjevoorjezelfdsh (speciaal voor dove, slechthorende en slechtsprekende mensen.
52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page