top of page

Vragen rondom de mastermind


Vragen rondom de mastermind
Vragen mastermind

Gedurende de periode dat we de mastermind aan het organiseren zijn, komen er allerlei vragen binnen. We hebben ze verzameld en omdat sommige vragen hetzelfde zijn, hebben we de antwoorden in één document gezet.


Heb je dit jaar al zin en tijd om mee te doen, dan kun je gebruikmaken van de volgende link: https://www.mojo51.nl/mmbewegendleren

Anders is er volgend jaar weer een kans en dan weet je nu alvast hoe het zit.
Wat is een mastermind?

Met een mastermind willen we graag met mensen uit hetzelfde vakgebied meer kennis verzamelen om de producten, die we aanbieden, steeds beter te maken. Het kan gaan over ons aanbod, maar ook over die van de deelnemers. Nu is het thema: implementeren van bewegend leren in de klas, groep of praktijk, omdat dit de meest gestelde vraag in de facebookgroep is. Wij proberen in de mastermind kennis of kunde te delen en jullie geven ons meer inzicht in wat jullie als professionals of vrijwilligers nodig hebben om bewegend leren toe te passen in je werk.


Hoe ziet een middag mastermind er uit?

De mastermind: implementeren van bewegend leren bestaat uit twee delen. Het doel is een startplan maken, zodat je kan beginnen met bewegend leren in je klas of praktijk. Het eerste gedeelte is theorie. Dit is een afwisseling met het invullen van het werkblad, brainstormen en video's. Het tweede gedeelte is het uitzoeken van de oefeningen. We gaan ze uitproberen; niet omdat ze zo ingewikkeld zijn, maar wel om je meer inzicht te geven in waarom deze oefening je kan helpen je doel te bereiken.


Kunnen we meedenken over de inhoud van de mastermind?

Voordat we beginnen met voorbereiden van een mastermind sturen we iedereen een mailtje of post in de facebookgroep met vragen wat jullie graag te weten willen komen tijdens de mastermind. Helaas wordt daar nog niet zoveel gebruik van gemaakt, maar zo kun je wel invloed uitoefenen op de inhoud van de mastermind.


Kun je je voorbereiden op de mastermind

Tijdens de voorbereiding sturen we de deelnemers altijd een mail met vragen over bepaalde onderdelen van de mastermind. In dit geval zijn er mailtjes naar de deelnemers gegaan met de vraag: kan je vast voor ons op papier zetten wat je doelgroep is, welke doelen jullie hebben? e.d. Zo kunnen we de mastermind tijdens het voorbereiden zo goed mogelijk aanpassen aan jullie wensen.


Waarom is het zo goedkoop?

Wat voor de één goedkoop is, is voor de ander duur. Het is voor ons noodzakelijk de kosten eruit te halen. Lukt dat, dan blijft het zo. Lukt het niet meer, dan wordt de prijs anders.

We willen wel lekker kunnen werken. Dit houdt in,

  • dat het pand dat we huren niet een aftands jongerencentrum is.

  • dat we rustig kunnen werken en op tijd iets te eten of drinken kunnen aanbieden.

  • dat er tijd is voor iedereen en

  • dat we goede content kunnen maken.

Dat kost de ene keer meer, dan de andere keer. Aan de andere kant willen we het graag betaalbaar houden voor iedereen. Nu is de mastermind elke keer een middag. Dit kan makkelijk met de huidige groepsgrootte. Willen er meer mensen meedoen, dan wordt de dag langer, want dan krijgt iedereen de aandacht die hij/zij verdient.


Kan ik zelf ook onderwerpen aandragen voor een mastermind?

Ja, zeker. In de facebookgroep sturen we de leden met regelmaat een PM om te vragen of ze ergens tegen aan lopen waarbij we kunnen helpen. Meestal schrijven we daar een blog over of maken we een challenge. Dit jaar is er veel vraag geweest hoe je bewegend leren kan implementeren in je werk. Vandaar dat dit nu het onderwerp van de mastermind is.


Kun je na de mastermind nog met vragen bij jullie terecht?

Je kunt altijd met vragen bij ons terecht. De meest makkelijke manier is de facebookgroep. We zijn daar zelf veel te vinden, omdat we regelmatig posten. Hierdoor zien we sneller je vragen. Maar schroom niet om ons een mailtje te sturen: info@mojo51.nl


Wanneer is deze mastermind in België?

We zijn nog steeds opzoek naar ruimte. We willen namelijk en theorie geven en oefenen met oefeningen. Omdat we niet even snel ruimte kunnen bezichtigen, is het wat lastig ruimte te boeken. We hopen dat we de mastermind voor de herfstvakantie kunnen geven, maar tot op heden hebben we nog geen geschikte ruimte kunnen vinden. Zodra we dat wel hebben, horen jullie dat van ons.


Is er nog een vraag niet beantwoord, dan horen we het graag. Dat kan via de facebookgroep bij de comment of via: info@mojo51.nl18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page