top of page

Nee ik ben geen zweefkees. Ik mediteer.

Toch mediteer ik elke dag 10 minuten. Ik geloof heilig in het resetten van de brein om meer gefocust te raken op de doelen die je wilt bereiken.


Mediteren
Nee, ik ben geen zweefkees

Elke dag worden we geconfronteerd met onze beperkingen of de wereld die zich aan ons opdringt. Ff 10 minuten de tijd nemen om je hoofd leeg te maken en je focus te bepalen, helpt mij enorm stress te verminderen en door te zetten met de dingen die voor mij belangrijk zijn.


Denk je dan helemaal niets tijdens het mediteren?

Natuurlijk komen er allerlei gedachten op. Boodschappenlijstjes, een vervelend gesprek dat ik heb gevoerd of allerlei zaken die ik nog moet regelen.


Je kunt dan twee dingen doen. Je laat het even 10 minuten voor wat het is of je pakt één van deze gedachtes en gaat verder bekijken wat je ermee wilt. Simpelweg door niets te doen, maar de ideeën tot je te laten komen. Kijk wat er komt, oordeel niet, maar laat het gebeuren.


Door de meditatie van 10 minuten komt je lichaam en geest tot rust, waardoor ze beter functioneren. Het is heel bijzonder om te merken wat er allemaal voorbij vliegt.


Ik geloof echt, dat alles al in je besloten ligt. Je hoeft het alleen maar tot je te laten komen. Vaak drukken normen, opvoeding, opleiding en groepsdruk deze ideeën weg.

Hierdoor word je overtuiging gevormd, dat het niet 'heurt' of niet kan. Dat is jammer, want zo gaat de kans aan je voorbij om je leven de vorm te geven die jij graag wilt of beter bij je past.


Door rust zal je brein laten zien, dat het prima kan en dat je maar één taak hebt. Namelijk in dit leven tot je volle potentie komen.


Je dromen hoeven niet groot te zijn. Als jij lekker in je vel zit als je de beste ouder voor je kinderen bent, de beste stratenmaker, leraar, telefonist of maatschappelijk werker is dat prima.


Neem je tijd en de rust om dat te bereiken en mediteer gewoon zo nu en dan.

Weet je niet meer hoe je die rust kan vinden, stuur me gerust een berichtje. Misschien kan ik je tips en trucs geven.


Wil je graag mee doen met de geleide meditatie in het Momentje voor Jezelf, dan ben je van harte Welkom.

Klik hier voor meer informatie


Voor doven en slechthorenden is er een momentje voor jezelf op een ander dag. Klik hiervoor op deze link
16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page