Zoeken
  • Mojo51

Fleur Bekke ontwerpt voor Stichting Mojo51

Fleur Bekke is kunstenares, en specifieker; ze illustreert. Haar typische stijl is strak, vaak zwart/wit en naar eigen zeggen “simpel en duidelijk”.

Fleur haar ontwerp is krachtig. Het dier, de stralen, de kleurkeuze; het hele t-shirt straalt power uit. Als drukvorm heeft zij transferdruk met flex gekozen. Dit maakt haar ontwerp strak, simpel en duidelijk.

FLEUR BEKKE is geboren en getogen in Almelo. Op 18-jarige leeftijd kwam zij in Deventer wonen als studente Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs. Deze studie is overigens nooit afgemaakt, want werk en kunst maken was toch net even iets belangrijker.

In 2013 was haar eerste expositie te zien in de Deventer Schouwburg. Daarna volgden er vele gave opdrachten en exposities zoals; de Beeldenstormers in de Bergkerk, Artnetworx in Amsterdam, live painting op festivals, muurschilderingen bij particulieren, street-art in de Spijkerboorsteeg en heeft ze de binnenstad van Apeldoorn voorzien van illustraties op vele etalages tijdens het evenement Apeldoorn 1900.


Jonge mensen stimuleren om hun talent te gebruiken

Samen met Egbert EGD en Kristjan Schwarz (K581) en Martin Geuzendam (Kikajon) heeft Fleur Bekke zich verbonden aan Stichting Mojo51. Deze jonge generatie Deventer kunstenaars hebben een aantal unieke shirts en hoodies ontworpen. Elk shirt en hoodie wordt op traditionele wijze met de hand gedrukt in drukkerij PressOn in de Nieuwstraat in Deventer. De drukkerij hoopt met de opbrengst van de shirts meer jongeren in de drukkerij aan een leerwerktraject te kunnen helpen. Voor meer info over deze samenwerking: https://www.mojo51.nl/blog/deventer-kunstenaar-ontwerpen-collectors-item-voor-stichting-mojo51


Eerdere samenwerking met PressOn

Bekend met Mojo51 is ze al. In samenwerking met DJ/producer BAAS heeft ze een eigen T-shirt design laten bedrukken door de jongeren. “De shirts vlogen als warme broodjes over de toonbank” zegt Bekke. Zin in om voor onze drukkerij te ontwerpen had ze direct. Haar streven is dit keer geen ‘warme broodjes’ over de toonbank maar hete!

77 keer bekeken
  • White LinkedIn Icon