Zoeken
  • Mojo51

Er zijn nog plaatsen vrij...

Bijgewerkt: jan 16

Het gaat lekker met ons project om dit jaar zoveel mogelijk jonge mensen de kans te geven te werken aan hun toekomst. Half juli 2019 stromen er weer mensen uit. Ze gaan een korte vakantie in om vervolgens naar school te gaan of hebben inmiddels een baan gevonden. We gaan ze missen, want het zijn waardevolle krachten in onze drukkerij geworden. Maar we zijn ook blij dat het hen gelukt is een plekje in de samenleving te bemachtigen, die hun de kans biedt verder te groeien.


Dus....... er komen weer plaatsen vrij

Dit jaar is het mogelijk om nog 20 jonge mensen dezelfde kans te bieden. Tot 1 oktober kunnen er nog 10 mensen inschrijven. De overige 10 kunnen inschrijven voor 1 december 2019.Wat houdt het project in

Wij bieden jonge mensen tussen 16 en 27 jaar een leertraject (dit is niet hetzelfde als een BBL leerwerkplek) aan bij ons in de drukkerij PressOn in de Nieuwstraat 51 in Deventer. Het gaat om jonge mensen, die moeite hebben met het behalen van een startkwalificatie, of een afstand hebben tot de arbeidsmarkt en er niet of nauwelijks in slagen daar een duurzame positie te verwerven.

Het leertraject is 6 maanden lang voor 20 uur per week. Er wordt naast het werk in de drukkerij gewerkt aan alle sociale en cognitieve vaardigheden die nodig zijn om weer naar school te gaan of kans te maken op arbeid. Daarnaast kunnen de jongeren hun talenten ontdekken in de toekomstklas waar ze ook getraind worden om te solliciteren en/of zich te oriënteren op (vervolg)opleidingen.


Het traject is niet voor iedereen.....
​Het traject is speciaal voor jonge mensen die graag verder willen met hun leven, maar even niet weten hoe dat moet. Je moet dus wel gemotiveerd zijn om de draad van je leven weer op te pakken.


Kosten
Deelname aan het traject wordt bekostigd door de Provincie Overijssel en onze stichting.

Verwachtingen van de plaatsende organisatie
Tijdens het leertraject wordt er door onze organisatie geen persoonlijke/ambulante begeleiding geboden. De eventuele benodigde persoonlijke/ambulante begeleiding blijft, indien aanwezig, bij de plaatsende organisatie. Tevens wordt van de plaatsende organisatie verwacht dat zij een actieve rol speelt in het zoeken naar de juiste vervolg plek (bijvoorbeeld terug naar school of zoeken naar een baan). Dit wordt ook vastgelegd in een overeenkomst die we samen aangaan.

Wil je meer informatie, stuur ons dan een mailtje. Dat is de makkelijkste

manier om een kennismakingsgesprek te plannen.434 keer bekeken
  • White LinkedIn Icon