Bijna verzopen, maar weer vrolijk aan het watertrappelen

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021De vaste klanten van onze drukkerij PressOn aan de Nieuwstraat 51 in Deventer hebben het al gezien. Per 1 juli 2020 hebben we het pand gesloten. Ook het pand aan de Nieuwstraat 90/92 hebben we verlaten. Corona brengt niet veel goeds, maar nu hebben we wel de kans om ons te bezinnen.

De afgelopen tijd was dé kans om onszelf vragen te stellen. Willen we als Stichting Mojo51 nog doorgaan? Zo ja, hoe dan? Kunnen we trouw blijven aan onze doelstellingen en op welke manier kunnen we werken aan het waarmaken daarvan. Eén ding was al lange tijd duidelijk. De manier waarop wij zorg moesten leveren, paste niet bij de organisatie. Vorig jaar (2019) was al besloten de samenwerking met instellingen, die de manier van zorg dicteerde, langzaam los te laten. In februari dit jaar kregen we hoop. Het ging de goede richting op. Het was mogelijk steeds meer omzet zelf te genereren en daarvan de zorgtrajecten, voor de mensen, die zich bij ons aanmeldde, zelf te betalen. Bijna op eigen benen, geen gesteggel, niet meer moeten voldoen aan alle onzinnige regelingen, alle ruimte om mensen te bieden wat ze werkelijk nodig hebben. Heerlijk....! En dan is er het virus. Daar waren we niet op voorbereid. Vier maanden lukte nog wel, maar daarna was toch echt het geld op. Conclusie: pas op de plaats en terug naar de tekentafel. We verhuisde naar een super kleine locatie en de medewerkers begonnen per 1 juli met hun nieuwe baan bij andere organisaties.

Nieuwe start, dezelfde plannen, andere uitvoering

Met grote plannen lopen wij nu op kousenvoetjes door ons kleine bedrijfje. Je wordt toch een beetje onzeker als je net een flinke tik in je gezicht hebt gehad.

Op onze nieuwe locatie zaten we als door een raket getroffen voor ons uit te staren. 1 juni viel de beslissing en 1 juli was er bijna niets meer over. Eén ding was er wel: mensen die ons steunden. Gewoon met kleine dingen: hulp met verhuizen, bloemetje, lieve appjes, kaartjes door de brievenbus en taart. Veel taart. Mensen die ons kennen weten, dat we de gewoonte hebben om bij elke gelegenheid taart eten. Taart om te vieren, taart om te troosten, taart omdat het kan en taart voor de gezelligheid. Maar daarnaast kregen we tot onze verbazing ook opdrachten. Dat gaf ons moed. Blijkbaar deden we iets goeds.

Na een paar dagen rust zijn we weer gaan brainstormen. De uitwerking daarvan houden wij nog even voor onszelf. We willen het voorzichtig aanpakken. Toch kan een goede waarnemer de verandering al merken. Je zal merken dat de websites PressOn en Mojo51 langzaam een andere look krijgen en deze maand is het project 'Doosje voor jou' gestart. Als de puntjes op de i staan zal ook de vernieuwde visie achter onze dienstverlening op de website van Mojo51 verschijnen.


Blijf ons dus volgen en stuur vooral je textieldrukwerk onze kant op.

We kunnen nog steeds onder dezelfde voorwaarde als voor 1 juli 2020 textielbedrukken. Daarin is niet veel veranderd. Spontaan langskomen is vanwege de kleine behuizing niet mogelijk. Een afspraak maken via mail (info@press-on.nl) is daarvoor de oplossing. Beetje onwennig (ook voor ons) maar degene die deze stap al gemaakt hebben, vonden het niet extra lastig. Weet in ieder geval, dat meer dan vroeger jullie werkopdrachten van belang zijn om opnieuw te kunnen bouwen aan onze organisatie en onze doelstelling waar te maken nl.: activiteiten organiseren, waarbij jonge mensen, die daar door omstandigheden niet toe instaat zijn, de gelegenheid krijgen zich voor te bereiden op hun toekomst.
259 weergaven0 opmerkingen