top of page

Vaardigheden uitbouwen.

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2023Ze staan ons al weer op te wachten. Juichend komen ze aanrennen. Net uit school, blij dat we er weer zijn.

Deze week hebben we weer gestoeikruimeld. Heerlijk spelen en stoeien en gelijke tijd veel leren op het gebied van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden. Op dit moment geven we les aan kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. De meeste kinderen hebben geluk dat ze al wel naar school kunnen en je ziet dat ze hierdoor aardig wat taal en Nederlandse gebruiken hebben opgepakt. Daar springen we op in. Binnen de stoeikruimelmethode is het mogelijk om de vaardigheden die het kind al bezit uit te bouwen. Hartstikke handig en goed voor het zelfvertrouwen.

Voor deze kinderen is niets in het leven meer vanzelfsprekend. Dat is verwarrend en angstig. Hoe fijn is het dan als je sommige vaardigheden al kan en alleen nog maar een stukje hoeft bij te leren in plaats van dat alles altijd maar nieuw is.
Het voordeel van bewegend leren is dat door met elkaar te spelen, je ook leert communiceren. Je moet vragenstellen als je het niet snapt, je wordt uitgelegd hoe het werkt en ook samenwerken in een spel vereist taal. Dit levert soms hilarische situaties op, maar ook frustraties. De dynamiek tijdens de les is hoog en geeft naast het leren van taal veel kansen om te werken aan frustratie en uitsteltolerantie, omgaan met winnen en verliezen, complimenten ontvangen, conflicten oplossen enz. Voor mij als begeleider in dit proces is het altijd weer een feestje als ik de kaarten mag invullen waar ik hun vorderingen bij houdt. Er is altijd vooruitgang.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van meer nieuws over de stoeikruimels en de ontwikkeling van de nieuwe online leeromgeving voor het geven van de stoeikruimels. https://www.mojo51.nl/stoeikruimelmethodiek


Ben je ook geïnteresseerd in de Stoeikruimelmethode, Kijk dan even op onze site https://www.mojo51.nl/stoeikruimelcursus

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page