top of page
AdobeStock_219326459.jpeg
  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
IMG-20210510-WA0005.jpg
Kom je voor de Broodtrommel?
Klik hier
Kom je voor het boek 'de Stoeikruimelmethodiek'?
Klik hier
Meer info over de stoeikruimelmethode klik hier
De droom van Stichting Mojo51

Stichting Mojo51 (voorheen WonderKids) is opgericht in 2010  en is ontstaan vanuit de behoefte van kinderen, jongeren en jong volwassenen die zich, ondanks hun achterstandssituatie, willen blijven ontwikkelen. Mojo51 wil zich inzetten voor kinderen, jongeren en jong volwassene (van 4 tot 27 jaar) die door financiële en sociale belemmeringen minder kansen in de samenleving dreigen te krijgen. 

Missie
Mojo51 wil haar diensten dusdanig inrichten dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen duurzaam, d.w.z. langdurig een naar de toekomst gerichte verbetering van kwaliteit van leven kunnen bewerkstelligen. Iedereen op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen mogelijkheden. Dit kan gericht zijn op het vinden van passend werk, een ondersteunend netwerk, wonen en/of scholing.
 
Visie
Door een goede begeleiding kan een jongeren of jong volwassene naar zijn of haar volledige potentie gebracht worden. Het uitgangspunt is dat iedereen altijd vooruitgang te kan boeken, ook wanneer dit niet direct leidt tot toetreding tot de arbeidsmarkt. Het kan voor mensen van enorme waarde zijn om een persoonlijke groei door te maken, die in eerste instantie alleen het leven iets eenvoudiger maakt. 

Mojo51 organiseert activiteiten waarbij kinderen,  jongeren en jong volwassenen gevoed worden met mogelijkheden. Mogelijkheden om problemen op te lossen, mogelijkheden om in omwegen te denken, mogelijkheden om kwaliteiten te ontdekken en mogelijkheden om de wereld te ontdekken in al haar facetten. De kunst is soms om hen niet alleen de gebaande paden te laten lopen, maar het zicht vrij te maken, zodat ze zelf hun eigen pad kunnen kiezen. Dit alles om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de toekomst. Door de stoeikruimels, trainingen en onze drukkerij PressOn is het voor ons mogelijk mensen weer in hun kracht te zetten en hen de vaardigheden mee te geven die nodig zijn om je staande te houden in onze ingewikkelde maatschappij.

Donaties
Voor deze trajecten zijn wij afhankelijk van donaties. Stichting Leergeld Deventer, de Lions Deventer Zuid en veel particulieren hebben afgelopen jaren veel geld gedoneerd om dit mogelijk te maken.


Stichting

Mojo51 is ondergebracht bij een Stichting om zo de geldstromen voor de trajecten beter toe te spitsen en overzichtelijk te houden. We hebben gekozen voor een stichting met een raad van toezicht omdat we het belangrijk vinden als bestuur verantwoording af te leggen over de financien en te volgen visie.

ANBI

Stichting Mojo51 is een ANBI. Dit houdt in dat wij een instelling zijn die zich voor minstens 90% inzet voor algemeen nut. Wat ANBI precies inhoudt en waarom wij hiervoor in aanmerking komen les je op de pagina van de belastingdienst

 

Wanneer u doneert aan stichting Mojo51 betekent dat ook voordeel voor jou. Hoe dit precies werkt kun je lezen op giften en Anbi.

 

Wil je graag lezen of Mojo51 aan onze verplichtingen voldoen lees dan verder op: welke verplichtingen heeft een ANBI instelling.

 

Onze gegevens m.b.t. ANBI status kunt u vinden op ANBI.nl

RSIN 822912764 / ANBI 822912764

 

Jaarrekeningen Stichting Mojo 51:

Wil je graag de jaarrekening inzien. Dat kan, stuur dan een mailtje naar info@mojo51.nlDe jaarrekening van 2020 is al klaar.

bottom of page